جمعه, ۲۸ آذر ۱۴۰۴ / قبل از ظهر / | 2025-12-19
تبلیغات
تبلیغات
کد خبر: 6275 |
تاریخ انتشار : ۰۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۸:۳۱ |
۰
10
ارسال به دوستان
پ

قارچ‌های بهاری؛ خوراکی یا خطرناک؟ با آغاز فصل بهار، بسیاری از طبیعت‌گردها با دیدن قارچ‌های خودرو وسوسه می‌شوند که آن‌ها را جمع‌آوری و مصرف کنند. اما آیا همه قارچ‌هایی که از دل خاک می‌رویند، خوراکی‌اند؟ تجربه روزهای اخیر پاسخ منفی می‌دهد. آمار نگران‌کننده: ۸۵ نفر مسموم، یک نفر جان باخته سخنگوی سازمان اورژانس اعلام کرده […]

قارچ‌های بهاری؛ خوراکی یا خطرناک؟

با آغاز فصل بهار، بسیاری از طبیعت‌گردها با دیدن قارچ‌های خودرو وسوسه می‌شوند که آن‌ها را جمع‌آوری و مصرف کنند. اما آیا همه قارچ‌هایی که از دل خاک می‌رویند، خوراکی‌اند؟ تجربه روزهای اخیر پاسخ منفی می‌دهد.

آمار نگران‌کننده: ۸۵ نفر مسموم، یک نفر جان باخته

سخنگوی سازمان اورژانس اعلام کرده که از تاریخ دوازدهم تا سی‌ام فروردین، ۸۵ مورد مسمومیت با قارچ خودرو ثبت شده است. از این تعداد:

  • ۸۲ نفر درمان و ترخیص شده‌اند

  • ۲ نفر هنوز بستری هستند

  • و متأسفانه یک نفر جان خود را از دست داده است

استان‌های درگیر مسمومیت با قارچ

بر اساس گزارش‌ها، سه استان زیر بیشترین آمار را داشته‌اند:

  • کرمانشاه

  • فارس

  • زنجان

به نظر می‌رسد در این مناطق، رویش قارچ‌های خودرو بیشتر از سایر نقاط کشور اتفاق می‌افتد و هشدارهای بیشتری باید صادر شود.

قارچ‌های خودرو؛ ظاهری فریبنده

یکی از اشتباهات رایج در میان مردم این است که ظاهر قارچ را ملاک تشخیص خوراکی یا سمی بودن آن قرار می‌دهند. اما طبق اعلام مسئولان بهداشتی، تشخیص نوع قارچ تنها با آزمایش‌های تخصصی ممکن است و حتی کارشناسان نیز گاهی دچار اشتباه می‌شوند.

به قول معروف، «از رو ظاهر قضاوت نکن!» و این‌جا جان آدم‌ها در میان است.

چطور از مسمومیت جلوگیری کنیم؟

برای جلوگیری از حوادث تلخ مانند آن‌چه در روزهای گذشته رخ داده، توصیه می‌شود:

  1. هرگز قارچ خودرو از طبیعت جمع نکنید، حتی اگر قبلاً مشابه آن را خورده‌اید

  2. از قارچ‌های بسته‌بندی شده و دارای مجوز بهداشت استفاده کنید

  3. در صورت بروز علائمی مثل تهوع، سرگیجه یا درد شکم سریعاً به اورژانس مراجعه کنید

نتیجه‌گیری: قارچ خوشمزه است اما نه به قیمت جان!

فصل بهار، طبیعت را سرشار از زیبایی کرده؛ اما برخی از این زیبایی‌ها، فریبنده و مرگبارند. مسمومیت با قارچ سمی موضوعی جدی است که نباید دست‌کم گرفته شود. اطلاع‌رسانی درست، آموزش همگانی و دقت در مصرف مواد غذایی از طبیعت، می‌تواند از حوادث دردناک پیشگیری کند.

لینک کوتاه خبر:
تبلیغات
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط پایگاه خبری خبرواقعی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید